معرفی رشته فیزیوتراپی

[ad_1]

 معرفی رشته فیزیوتراپی,فیزیوتراپی رشته

معرفی فیزیوتراپی

رشته فیزیوتراپی

فیزیوتراپی جزو رشته های کارشناسی زیر گروه 1 تجربی و طول دوران کارشناسی این رشته 4 سال می باشد.

رشته فیزیوتراپی چیست؟

کلمه فیزیوتراپی از دو اقبال تشکیل شده می باشد که به معنی عوامل فیزیکی و درمان می باشد که در واقع فیزیوتراپی همان طب فیزیکی می باشد که برخلاف خیلی از رشته های دیگر با مواد شیمیایی و داروها کار ندارند و با استفاده از عوامل مکانیکی و فیزیکی بیماران را درمان می کنند. برای توانبخشی به بیماران نقش داشتن بینهایت تاثیرگذاری را در اجتماع ایفا می کنند و می توان از ناتوان شدن افراد در تصادفات و حوادث پیشگیری کنند.

فيزيوتراپی يکی از رشته های توانبخشی می باشد و توانبخشی سریال اقداماتی می باشد که برای يک شخص معلول يا بيمار انجام می دهد. تا شخص بتواند از نظر جسمی، روانی، اجتماعی حداکثر توانائی و استقلال خود را به دست آورد و زندگی اش را به حد طبيعی نزديک کند.

فيزيوتراپی می تواند سمت توانبخشی و نجات بيماران به عنوان يکی از بازوهای قوی تيم پزشکی داخل عمل شود و اجتماع ما را از زمين گير شدن و ناتوان شدن گروهی از جوانان و سالمندان که به دليل تصادفات و حوادث ناگوار و کهولت سن مشکل پيدا می کنند رهايی ببخشد.

فیزیوتراپی یکی از شاخه های پزشکی می باشد که برای توان بخشیدن به بیماران از عواملی مشابه گرما، سرما، الکتریسیته و ورزش و نور استفاده می کنند. بعضی از حوادث سبب می شوند که اندام حرکتی انسان ناتوان شوند و از کار بیفتند و برای بهبودی این شرایط فیزیوتراپیست ها داخل عمل می شوند.

مبنای علمی دارد و همچنین با استفاده از وسیله مورد نیاز به بیماران خدمت رسانی می کنند و سبب افزایش شایستگی های شخص از نظر جسمی و روحی می شوند لازمه انجام این کار داشتن شکیبایی و شکیبایی و علاقه به این رشته و حس مسئولیت پذیری نسبت به بیماران می باشد.

فیزیوتراپی جزو رشته های کارشناسی زیر گروه 1 تجربی و طول دوران کارشناسی این رشته 4 سال می باشد. فیزیوتراپی جزو رشته های ستاره دار هم هست یعنی لااقل 30 درصد جمعیت یک کلاس فیزیوتراپی باید از یک جنسیت باشند و برخلاف رشته هایی مشابه پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و پرستاری که در دوران روزانه گنجایش پذیرش آقایان و خانم ها مساوی می باشد، فیزیوتراپی این گونه نیست و از هر جنسیت می توانند تا حداکثر 70 درصد گنجایش کلاس را تشکیل بدهند.

بیشتر:  حقایقی جالب از کره ماه

فیزیوتراپیست با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و همچنین استفاده از تکان های پزشکی به بیماران برای رفع معلولیت و افزایش کارایی اندام های شما کمک می کند. در بخش الکتروتراپی فیزیوتراپیست ها با استفاده از عوامل فیزیکی مشابه اشعه مادون قرمز بیمار را درمان می کند. در اقبال مکانوتراپی با استفاده از وسیله هایی مشابه قرقره و دستگاه بدنسازی بیماران درمان می شوند. در بخش آب درمانی با استفاده از خاصیت آب بیماری ها را درمان می کنند.

استفاده از کره، نور، الکتريسيته، آب، ليزر و حرکات مکانيکی وسیله يک فيزيوتراپ می باشد. اين رشته نحوه استفاده از اين وسیله را برای تندرستی بيمار آموزش می دهد.

برای قبولی در رشته فیزیوتراپی چه درس هایی را بخوانید؟

رشته فیزیوتراپی در زیرگروه 1 قرار دارد؛ به همین علت همانند رشته های پزشکی و دندانپزشکی، مطالعه و مسلط بر دروس زیست شناسی و شیمی برای کنکور تجربی اهمیت بالایی دارد.

زیرا زیست شناسی ضریب 4 و شیمی ضریب 3 را در کنکور سراسری تجربی دارد. درس های دیگر مثل فیزیک و ریاضیات اهمیت کمتری دارند و ضریب آن ها 2 می باشد. زمین شناسی برای رشته فیزیو تراپی برخلاف رشته داروسازی ضریب صفر را دارد.

رشته فیزیوتراپی,فیزیوتراپی

دوستی با رشته فیزیوتراپی

درس های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل :

دروس‌ پایه رشته ی فیزیوتراپی ‌:

فیزیک‌ برای‌ فيزيوتراپی، فیزیولوژی‌ عمومی‌، آناتومی‌ (سر و گردن‌ و تنه‌، اندام‌ بالایی‌، اندام‌ سطحی‌، اندام‌ تحتانی‌)، بافت‌ شناسی‌، صدمه‌شناسی‌، استخوان‌ شناسی‌، روانشناسی‌ عمومی‌ و معلولین‌، روانپزشکی‌، ژنتیک‌، کمک‌های‌ اولیه‌، رشد روانی‌ ـ حرکتی‌ کودک‌، آناتومی‌ اعصاب‌، فیزیولوژی‌، نورولوژی‌، بیماری‌های‌ داخلی‌، بیماری‌های‌ قلب‌، عروق‌ و تنفسی‌، روماتولوژی‌، عمل‌ عمومی‌، ارتوپدی‌، رادیولوژی‌.

دروس‌ تخصصی رشته ی فیزیوتراپی ‌:

دوستی‌ با اصول‌ توانبخشی‌ و طب‌ فیزیکی‌، فيزيوتراپی (اعصاب‌، بیماری های‌ قلب‌، عروق‌ و نفس کشیدن‌، روماتولوژی‌، عمل‌، ارتوپدی‌)، کینزیولوژی‌ و بیومکانیک‌، تکان‌ درمانی‌، الکترو تراپی‌، اندام‌های‌ مصنوعی‌ و وسایل‌ کمکی‌، ارزشیابی و اندازه گیری‌، ماساژ و اصول‌ درمان های‌ دستی‌، زبان‌ تخصصی‌، پروژه‌، کارآموزی‌.

توانایی های‌ لازم برای دانشجوی رشته ی فیزیوتراپی :

یک‌ دانشجوی‌ رشته فيزيوتراپي‌ باید شکیبایی و شکیبایی‌ بسیاری‌ داشته‌ باشد چون‌ در نهایت‌ باید با بیماران‌ مختلفی‌ از جمله‌ افرادی‌ که‌ گرفتار سکته‌ مغزی‌ یا ضایعه‌ مغزی‌ شده اند و یا عقب ماندگی‌ ذهنی‌ دارند، کار کند و در اغلب‌ مواقع‌ هم عملکرد‌ کارش‌ به‌ تدریج‌ آشکار می شود. از سوی‌ دیگر چون‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ با دستگاه های‌ الکتریکی‌ متنوعی‌ کار می کند، باید در درس‌ فیزیک‌ زورمند‌ بوده‌ و همچنین‌ به‌ دلیل‌ این‌ که‌ با بدن‌ انسان‌ به‌ عنوان‌ یک‌ موجود زنده‌ سروکار دارد، باید به‌ درس‌ زیست شناسی‌ علاقه مند باشد.

رشته فيزيوتراپي,رشته فیزیو تراپی

فیزیوتراپی رشته ای از تجربی و شاخه ای از پزشکی می باشد

بیشتر:  انواع ویلچر و کاربرد و تصاویر

وظایف فیزیوتراپیست:

تشکیل پرونده برای بیماران

ثبت کلیه نکات مربوط به بیمار و مراحل درمان و کلیه وقایع در حین درمان

جمع آوری و گزارش سرشماری درمانی بیماران به مسئول بخش

آموزش و توصیه به بیماران یا همراهان آن ها

بررسی و معاینه های انفرادی و گروهی نقص های بالقوه یا بالفعل، محدودیت های عملکردی، ناتوانایی ها

تشخیص محدودیت های حرکتی، ناتوانایی ها یا بیماری های جسمانی

تخمین پیشرفت بیمار

تهیه گزارش درمان در پایان اخرین جلسه درمانی برای ارائه به پزشک انتقال دهنده

ارائه خدمت‌ها درمانی به بیماران اعم از سرپایی یا بستری مطابق دستورالعمل بخش در بیمارستان ها

انجام فیزیوتراپی بیماران بستری در بیمارستان ها و آسایشگاه های معلولین نظیر ماساژدادن، گرما دادن، و … .

بازار کار فیزیوتراپی :

الان نسبت به خیلی از رشته های دیگر چون شمار آسوده التحصیلای فیزیوتراپی کم می باشد موقتا بازار کار بهتری دارد. تنها 15 دانشگاه دولتی این رشته را دارند و دانشگاه آزاد و غیرانتفاعی و پیام نور و … موقتا این رشته را ندارند و حتی نصف بیشتر استان های کشورمان حتی دانشگاه های دولتی آنها هم این رشته را موقتا ندارند، بازار کار آن نسبتا خوب می باشد و مخصوصا در بخش خصوصی برای فردی که مهارت دارد و خوب یاد گرفته می باشد، کار پیدا کردن نسبت به خیلی از رشته های دیگر زیاد سخت نیست.

اگر تمرکزفکر کرده باشید میانگین سنی مردم کشور ما بالاتر رفته می باشد و هر چه جمعیت پیرتر شود نیاز به خدمت‌ها فیزیوتراپی هم بیشتر می شود. در کل به نظرم نسبت به خیلی از رشته های دیگر، بازار کار فیزیوتراپی الان خوب می باشد. حتی در بعضی کشورهای پیشرفته مثل آمریکا استرالیا، فیزیوتراپی بازار کار خوبی دارد و مثلا در کشوری مثل امریکا رشد استخدامی فیزیوتراپیست ها بیشتر از میزان رشد استخدامی میانگین شغل های آن کشور می باشد و همین نشان می دهد که نیاز به فیزیوتراپیست آنجا زیاد می باشد.

رشته فیزیوتراپی چیست؟,معرفی فیزیوتراپی

توانایی های لازم یک فیزیوتراپیست

بیشتر:  آشنایی با روش های کاشت تره و تکثیر آن

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر

رشته فیزیوتراپی در ایران هم در مقطع کارشناسی ارشد و هم در مقطع دکتری وجود دارد. آسوده التحصیلان رشته فیزیوتراپی می توانند بعد از قبولی در آزمون کارشناسی ارشد به دو صورت ادامه تحصیل دهند. اشکال ادامه تحصیل با کارشناسی فیزیوتراپی عبارتند از:

دانش آموختگان کارشناسی فیزیوتراپی می توانند در آزمون کارشناسی ارشد فیزیوتراپی شرکت کنند و در صورت قبولی در رشته فیزیوتراپی ادامه تحصیل دهند. همچنین می توانند در گرایش فیزیوتراپی ورزشی (که تنها مختص دانش آموختگان کارشناسی فیزیوتراپی می باشد)، فیزیولوژی، مدیریت توانبخشی، علوم تشریحی، سلامت سالمندی، ارگونومی و فیزیک پزشکی مشغول به تحصیل شوند.

دانش آموختگان کارشناسی فیزیوتراپی می توانند در بعضی از رشته های علوم پزشکی حاوی رشته مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)، رشته مهندسی پزشکی (زیست مواد)، رشته اپیدمیولوژی، رشته اقتصاد بهداشت، رشته انفورماتیک پزشکی، رشته تخمین فناوری سلامت، رشته فناوری اطلاعات سلامت، رشته کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، رشته مدیریت خدمت‌ها بهداشتی درمانی، رشته نانوتکنولوژی پزشکی، رشته زیست فناوری پزشکی، رشته آسایش اجتماعی، زمان علوم پزشکی، آموزش پزشکی، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، سرشماری زیستی، فن‌آوری تعلیماتی در علوم پزشکی، و ژورنالیسم پزشکی ادامه تحصیل دهند. همچنین با مدرک کارشناسی فیزیوتراپی می توان در آزمون کارشناسی ارشد پزشکی شرکت کرد که دارای شرایط خاص مثل معدل، حد نصاب نمره، و … می باشد.

معایب رشته ی فیزیوتراپی:

از معایب این رشته می توان به حجم بالای منابع درسی اشاره کرد و دانشجویان در دوران تحصیل خود باید مطالعه بالایی داشته باشند. همچنین در رشته فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست ها از جسم خود برای درمان بیماران مایه می گذارند و این ممکن می باشد در دراز مدت برای خودشان مشکلاتی پدید بیاورد. به همین علت به طور مکرر به فیزیوتراپیست ها پیشنهاد می شود که ورزش بکنند.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

شرایط نگهداری و پرورش درخت پالونیا

درخت پالونیا معرفی درخت پالونیا درخت پالونیا یکی از زیباترین درختان در هنگام گلدهی می …